Servicii

CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ reprezintă un demers de durată scurtă sau medie , vizând o situaţie punctuală din viaţă clientului şi centrându-se pe prezent sau viitor. Consilierea psihologică se adresează persoanelor care:

-trec prin momente dificil de gestionat (separare, divorţ, decesul unei persoane apropiate, pierderea locului de munca, etc.)
-au dificultăţi în luarea deciziilor legate de prezent sau viitor (în plan personal, profesional, etc.)

– acuză comportamente dezadaptative

– au dificultăţi de comunicare şi relaţionare

PSIHOTERAPIA INDIVIDUALĂ reprezintă un demers de durată medie sau lungă, care are ca obiectiv o mai bună cunoaştere şi înţelegere de sine, dezvoltarea în plan personal şi atingerea maturităţii psihologice. Psihoterapia presupune sondarea exhaustivă a emoţiilor, gândurilor şi comportamentelor clientului într-o perspectivă evolutivă, într-un climat de încredere, siguranţă şi confidenţialitate. Psihoterapia individuală se adresează persoanelor care:

-trec printr-un impas existenţial masiv (sunt derutate, nehotărâte, nu ştiu ce vor)

-se simt singure sau deprimate

– repetă tipare care le aduc prejudicii emoţionale sau de alta natură

– acuză suferinţe organice nejustificate din punct de vedere medical

-sunt sau au fost victime ale unor abuzuri fizice ori psihice (viol, violenţă fizică ori psihică)

– suferă din cauza anxietăţii (atacuri de panică, trăiri anxioase, stres post-traumatic, insomnie, etc.);

– nu-şi pot ţine sub control comportamentul alimentar (anorexie, bulimie, adicţii alimentare)

– abuzează de diverse substanţe (alcool, tutun, narcotice) ori prezintă diverse dependenţe (de jocuri de noroc, de jocuri pe calculator ,etc.)

– suferă tulburări ale dinamicii sexuale

– doresc să se cunoască şi să se dezvolte în plan personal

PSIHOTERAPIA DE CUPLU ŞI FAMILIE este un demers de durată medie sau lungă, care abordează cuplul ori familia ca un tot unitar, cu criterii proprii de organizare şi funcţionare. Psihoterapia de cuplu si familie vizează conştientizarea, explorarea şi înţelegerea modelului de formare şi funcţionare a cuplului/ familiei în vederea gestionării conflictelor interne, a unei mai bune integrări sociale, a unei comunicări şi apropieri mai calde şi eficiente între parteneri/membri. Psihoterapia familială priveşte cuplul din perspectiva rolului de părinţi. Psihoterapia de cuplu şi familie se adresează cuplurilor sau familiilor care:
– invocă probleme de comunicare si relaţionare (certuri frecvente, neîmpliniri emoţionale, dificultăţi financiare, dezacorduri privind modul de creştere şi educare a copiilor, etc.)

– au dificultăţi de adaptare la noi circumstanţe apărute în viaţa lor (căsătorie, apariţia unui copil, boală, pierderea unui membru al familiei)

-sunt îndrumate sau apelează la psihoterapeut din cauza unor comportamente inadecvate ale copiilor ori a unor suferinţe organice ale acestora

-se confruntă cu infidelitatea unuia sau ambilor parteneri

– suferă tulburări ale dinamicii sexuale în cuplu

-se confruntă cu infertilitate, în ciuda sănătăţii fizice

– încearcă să se separe

HIPNOTERAPIA este psihoterapia care foloseşte ca instrument de lucru hipnoza sau transa hipnotică. Transa hipnotică este  stare modificată de conştiinţă care are ca particularitate faptul că atenţia clientului este complet focusată pe o anumită situaţie/trăire/eveniment/gând, excluzând orice alt stimul intern (gând, afect) sau extern (stimuli senzoriali, mişcare) din planul conştiinţei. Astfel, pot fi accesate conţinuturi psihice inconştiente asupra cărora se poate acţiona prin intermediul sugestiei. Sugestia reprezintă o serie de enunţuri construite de client şi hipnoterapeut, urmărind anumite reguli, care au ca scop o schimbare în plan profund. În timpul transei, clientul este în permanenţă în control şi nu există riscul de a “nu se mai putea trezi” sau de a fi influenţat în vreun sens cu care să nu fie de acord. Hipnoterapia poate fi folosită cu succes pentru:

– înlăturarea unor obiceiuri nedorite (fumat, mâncat compulsiv, consum de alcool sau droguri, jocuri de noroc, etc.)

– gestionarea unor trăiri neplăcute (depresie, anxietate, furie, stres, etc.)

– explorarea şi înţelegerea anumitor trăiri, emoţii, gânduri, inhibiţii

– eliminarea simptomelor psihosomatice neîntemeiate din punct de vedere medical

– o mai bună înţelegere a propriei persoane şi dezvoltare în plan psihic

HIPNOZA REGRESIVĂ reprezintă o tehnică prin care clientul îşi poate accesa vieţile anterioare sau poate călători în Astral, în perioada dintre încarnări, prin intermediul transei hipnotice în scopul de:

– a înţelege anumite patternuri repetitive din viaţa sa actuală

– a-şi explica anumite alegeri făcute

– a înţelege sensul anumitor evenimente din viaţa sa

– a înţelege atracţiile inexplicabile pe care le simte în raport cu locuri, lucruri sau persoane

– a putea să ia o decizie care îl frământă

Procedeul este construit pe baze ştiinţifice în urma studiilor hipnoterapeutului Michael Newton şi constă într-o călătorie spre adâncul sufletului, accesarea memoriei ancestrale (cea care păstrează toate informaţiile legate de evoluţia unui suflet de-a lungul vieţilor prin care a trecut). Transa hipnotică reprezintă o lărgire a conştiinţei şi este complet nepericuloasă, deoarece ramânem în permanenţă în control, inconştientul nostru nu poate fi obligat de o altă persoană să accepte ceva ce nu vrea, iar pe parcursul călătoriei, suntem permanent îndrumaţi de ghizii noştri spirituali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top