De unde vine barza?

Acest lucru se întreabă retoric colega noastră, Ana Talmaciu, atunci când vine vorba despre modul în care le spunem copiilor noştri despre originile lor.

„Ca mai toti cei din generatia mea, am auzit in copilarie ca unii dintre prietenii mei, vecinii, colegii, verisorii, etc… ar fi fost adusi pe lume de barza. Si am fost mereu contrariata. Pentru ca eu stiam de unde am venit si cine m-a adus pe lume. Mama imi explicase pe la 3 ani, cand era insarcinata cu fratele meu mai mic si eu incepusem sa pun intrebari. Nu-mi mai aduc aminte explicatia, insa stiam foarte bine ca inainte sa apar pe lume am stat o vreme in burtica ei, ca am ajuns acolo pentru ca parintii mei se iubeau si ca am iesit de acolo cu ajutorul doctorului care a operat burta mamei ca sa ma scoata, precum vanatorul din Scufita Rosie.”

Aşa începe dezbaterea delicată pe care psihoterapeutul de familie Ana Talmaciu Păpuşoiu o lansează prin intermediul articolului pe care l-a scris pentru site-ul de parenting 9vremparinti.ro, iar continuarea lui o găsiţi aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top