Despre hipnoză pentru ele.ro

Se spune ca o persoana aflata in transa hipnotica poate urma orbeste ordinele hipnotizatorului. Spune-mi, te rog, crezi ca poate fi acesta un motiv pentru care foarte multe persoane sunt reticente fata de aceasta metoda?

Cu siguranta acesta este un motiv, insa nu este unul real. Este o legenda urbana. In transa nu pierdem controlul asupra propriei fiinte si nu facem nimic din ceea ce inconstientul nostru nu vrea sa faca. Gradul de hipnotizabilitate variaza de la o persoana la alta si exista persoane foarte usor hipnotizabile, care isi doresc sa faca pe placul hipnotizatorului, fiind astfel dispuse sa dea curs unor comenzi bizare. Acest lucru, insa, tine de partea de spectacol a hipnozei, neavand legatura cu hipnoza clinica, cea practicata de un psihoterapeut, al carui scop este de a il ajuta pe client sa isi rezolve problemele.

Așa începe interviul pe care colega noastră, Andra Iliaș, l-a acordat site-ului ele.ro cu privire la un subiect prea puțin cunoscut de public: hipnoza. Restul interviului, vă invităm să-l citiți aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top