Hipnoza în sarcină [2]

Partea a doua a articolului apărut în numărul de septembrie al revistei Parents o puteți găsi mai jos:

Ce este de făcut?

Odată ce te-ai decis că vrei să apelezi la această procedură, aşteaptă până pe la jumătatea sarcinii, moment în care poţi să începi să consulţi un hipnoterapeut care să te introducă în procesul de învăţare al autohipnozei. Însă primele şedinţe ar trebui să fie ăn prezenţa hipnotistului, care să îţi ofere schema după care să poţi repeta şi acasă ceea ce ai învăţat în cabinet. Nu este un proces dificil şi vei putea să îl stăpâneşti cu uşurinţă imediat ce vei observa efectele sale asupra ta şi a corpului tău, iar copilaşul tău nu va avea decât de câştigat odată ce va fi adus pe lume, având lângă el o mama fericită şi liniştită.
O limitare a avestei metode vine din cercul imediat la viitoarei mame. Săptămâni de muncă în această direcţie pot fi subminate de opiniile virulente împotriva metodei pe care doctorii şi asistentele le pot avea, de pe poziţia lor de autoritate pe care o inspiră. Aşa că testează terenul. Dacă ai luat decizia de a urma procedeul hipnotic ca adjuvant în sarcină, vorbeşte înainte cu medicul tău şi află ce părere are despre acest subiect. Dacă este de acord, atunci informează-l înaintea naşterii că vei lucra cu tine pe procedeele învăţate. Dacă însă îşi arată scepticismul sau chiar împotrivirea generate poate de o lipsă de documentare adecvată, atunci dacă decizi să îţi urmezi totuşi dorinţa, păstrează informaţiile referitoare la hipnoză pentru tine şi, eventual, informează personalul medical că vei efectual câteva exerciţii de relaxare. De fapt, nici nu ai minţi, pentru că la momentul naşterii, rolul principal al hipnozei este relaxarea.

Înainte de vreme

O procedură mai rar folosită, dar cu impact emoţional puternic este cea a comunicării în stare de transă cu sufletul fătului nenăscut. Teoriile spirituale ale reîncarnării vorbesc despre sufletele care intră în viitoarele corpuri gazdă undeva pe la 3-4 luni ale fătului, iar pe perioada intrauterină sufletul îşi aminteşte despre motivele pentru care şi-a ales această viaţă şi aceşti părinţi. Printr-o transă profundă se poate stabili o comunicare cu sufleţelul pruncului tău, pentru a-i ura bun venit încă din cel de-al treilea trimestru de sarcină. Dar dacă decizi să urmezi acest experiment, caută cu grijă un terapeut specializat în regresii în vieţi anterioare şi viaţa dintre vieţi, care să ştie cum gestioneze o astfel de procedură. Nu orice hipnoterapeut sau specialist în terapii alternative este în măsură să o facă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top